Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
CHP İL BAŞKANI BERKTAŞ, REFERANDUMA KATILMAMA ÇAĞRISI YAPTI
20 Ekim 2007 Cumartesi 16:32
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, pazar günü yapılacak referandumun haksız, dayatmacı olduğunu iddia ederek vatandaşı oylamaya katılmamaya çağırdı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, pazar günü yapılacak referandumun haksız, dayatmacı olduğunu iddia ederek vatandaşı oylamaya katılmamaya çağırdı.
Celal Berktaş, yaptığı açıklamada, "CHP olarak 21 Ekim'de yapılacak olan referanduma karşıyız. Bu referandum haksız, demokrasiye karşı, dayatmacı bir referandumdur. Halkın iradesine ipotek koyan bir referandumdur. Bu referanduma destek olmayacağız. Bu referandumun sorumluluğunu üstlenmeyeceğiz. Hukuken, anayasal olarak, siyaseten adaletsiz, uygunsuz düzenlemeyi üstelik devletin ve milletin 200 trilyonunu gereksiz harcayarak Türkiye'ye dayatma uygulamasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Referandumda sandık başına gitmemenin suç olmadığını ifade eden Berktaş, "Bu referandumda oy vermemek suç değildir. Vatandaşlarımız eğer bu referanduma gitmez ve oy kullanmaz ise adalet, hukuk, eşitlik dikkate almadan bütün bu ihlalleri gerçekleştirmiş olan ucube referandumu, milletin 200 milyon YTL'yi harcatarak gerçekleştirmek isteyenlere alet olmamış olur" dedi.
Haber ile ilgili fotoğraflar

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2008 Tüm hakları saklıdır.