Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
"Sorunlar Diyalogla Çözülse De, Her Defasında Eylem Yapıyorlar"
05 Aralık 2009 Cumartesi 14:27
"İlaç Fiyatının Düşüşü, Türkiye'de İlk Kez Oldu"
Aynı zamanda Malatya'da serbest eczacılık yapan eşi de eczacı olan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, eczacıların yaptığı eylemi desteklemediğini ve doğru bulmadığını açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eczacıların eylemine neden destek vermediği yönündeki eleştiriler ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Öncelikle ben eczacıyım. Ömrümün sonuna kadar bu mesleğin unvanını şerefle taşıyacağım. Eczacı her zaman halkın yanında vatandaşın yanında ve onların sorunlarıyla baş başa olan ve danışmanlık yapan kişidir. Biz bu mesleğimizi icra ederken tabii ki farklı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
7 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta çok önemli reformlar yaptık. Bu reformları yaparken de en önemlisi 35'milyon SSK'lı hastanın serbest hastanelerde ilaç almasını sağladık ve bununla birlikte yeşil kartlı hastalarımızın da serbest eczanelerden ilaç almasını sağladık. Eczanelerin müşteri portföyü çok ciddi manada genişledi. Bununla birlikte eczacının ve eczanelerin yükü de ciddi oranda arttı. Bunlarla birlikte yaşanan sıkıntılara istinaden 2008 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte eczacılarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları
bertaraf etmek için dönemim bakanı sayın Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanıyla ve sayın Başbakanımızla görüşmeler yaptık. Protokolümüzü imzaladık.

O gün nasıl eczacılarla birlikte hem vatandaşımızı hem eczacımızı korumak adına yapmış olduğumuz mücadelede anlaşmaya vardıysak dünkü eylem öncesinde de bu konuda gereken tüm girişimlerimizi yaptık" dedi.

Çalık konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Şimdi ilaç fiyat kararnamesi dolayısıyla hükümetimizin yapmış olduğu fiyat politikaları ve ilaç fiyatlarının düşüşü hepimizin arzu ettiği hadise. Bugüne kadar görmediğimiz bir vaka. İlaç fiyatlarının düşüşü ilk kez AK Parti döneminde oldu ve referans alınan ülkelerin fiyatlarına göre yapıldı. Bu ilaç fiyatları düşüşüyle birlikte eczanelerin stoklarında oluşacak olan zararları da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ilaç sanayicilerinden ve onların derneklerinden almış oldukları imzalarla, eczanelerimizin bu ilaç fiyatları düşüşünden kaynaklanan stok zararlarını karşılama taahhüdünde bulundular.
 
Dolayısıyla bu eczanelerin ceplerinden çıkacağı düşünülen stok zararlarını da sanayicilerimiz karşılama taahhüdünde bulundu. Yapılan eylemi doğru bulmuyorum. Eylemin ötesinde biz bu işleri konuşarak diyalogla çözmek zorundayız."
Çalık, kendi eczanesini kapatmadığını belirterek, "Nasıl sanayicilerimizde biz stokların zararlarını alabildiysek, eczacıların kar oranlarını yükseltmek için çalıştıysak ve onların kar oranlarını yükselttiysek, 50 yıldır çıkmayan eczacılık yasasını geçen çalışma döneminde Sağlık Komisyonun da hazırlayıp genel kurula sevk etmek üzere hazırladıysak ve bunların hepsini diyalogla sağladıysak, Türk Eczacılar Birliği'nin her defasında yeni bir sorunu ortadan kaldırmak için eylem yapmasını doğru bulmuyorum.

Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmaları ve vatandaşımızın yanında olan programını desteklemek amacıyla eczanemi dün kapatmadım açık bıraktım" dedi.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2009 Tüm hakları saklıdır. Designed by MS Ajans