Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
Malatya'da Lise Öğrencilerine Aşı Yapılacak
08 Nisan 2009 Çarşamba 10:32
Malatya'da lise öğrencilerine Kızamıkçık ve Hepatit B aşılarının yapılacağı bildirildi.
Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yazıları gereği tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2008-2009 öğretim yılında lise 3. sınıflara Kızamıkçık ve lise 4. sınıflara kızamıkçık ile Hepatit B (sarılık) aşısı yapılacaktır.
 
Aşı yapıldığı aşı kartıyla belirlenen çocukların tekrar aşılanmasına gerek bulunmamaktadır. Bu nedenle lise 3. sınıfta öğrencisi okuyan anne-babalarımız çocuğuna 1 doz kızamıkçık aşısı yapıldı ise aşı kartını okula göndermesi, lise 4. sınıfta öğrencisi okuyan anne-babalarımız çocuğuna 3 doz hepatit B (sarılık) ve 1 doz kızamıkçık aşısı yapıldı ise aşı kartını okula göndermesi gerekmektedir" dedi.

"Çocuklarımızın daha sağlıklı yarınlara ulaşması için aşılarını yaptıralım, aşı ile korunabilen hastalıklara karşı koruyalım"diyen Zengin, "Sağlık ocaklarımız bu konuda hazırlıklarını tamamladı" ifadelerini kullandı.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2009 Tüm hakları saklıdır. Designed by MS Ajans