Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
Sağlıklı Gelecek, Maddeye Değil Sevgiye Bağlı Kampanyası
10 Haziran 2008 Salı 14:21
Madde bağımlılığına karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile Malatya'da da yürütülen "Sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı kampanyası" çerçevesinde öğretmenlere seminer verildi.
Madde bağımlılığına karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile Malatya'da da yürütülen "Sağlıklı gelecek maddeye değil, sevgiye bağlı kampanyası" çerçevesinde öğretmenlere seminer verildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Malatya merkezdeki okullarda görev yapmakta olan tüm rehber öğretmenlere, madde bağımlılıklarına yönelik projenin Malatya Koordinatörü Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Suat Yalçınsoy tarafından seminer verildi.
 
Seminerini slayt eşliğinde veren Dr. Suat Yalçınsoy, 2007 yılı sonunda tamamlanması planlanan kampanyanın çalışmaların devam etmesi nedeniyle 6 ay uzatıldığını bildirdi.
 
Bu ayın sonunda tamamlanacak kampanya bitiminde rapor sunacaklarını aktaran Yalçınsoy, "Bu kampanya; Malatya ilinde, bağımlılık yapan maddelerin çocuklar ve gençler tarafından denenmemesi, var ise kullanımının önüne geçilmesi, yaygınlaşmasının önlenmesi için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve gönüllülerle yapılması gereken çalışmaları ve alınması gereken önleyici ve geliştirici tedbirleri içeren projelerden oluşmaktadır.
 
Öğretmen Eğitimi Projesi ile müfredat dahilinde yıl sonu değerlendirmesi ve yeni yılda madde bağımlılıkları konusunda yapılabilecek alternatif çalışmaların alt yapısının oluşturulması hedeflenmektedir" dedi.

Özellikle sigaranın zararları üzerinde duran Yalçınsoy, 19 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni sigara yasasının önemini de anlattı. Yalçınsoy, "Yasa güzel ancak , yeterinde uygulanıp uygulanmayacağını zaman gösterecek" şeklinde konuştu.

Batı ve gelişmiş ülkelerde sigara içenlerin sayısı günden güne azalırken, gelişmekte olan ülkelerde arttığına dikkat çeken Yalçınsoy, "Sigara içme yaşı 8'e kadar düştü.
 
Sigarayı düzenli kullanma yaşı da 11 yaş civarında. Yani sigara içme yaşının düşmesi, gençlerin ileride çözümü zor sağlık şartları ile karşı karşıya kalacakları muhakkaktır" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uzeyir Ergüven de, sigaranın zararlı alışkanlıklar konusunda rehber öğretmenlerin öğrenciler üzerinde çalışma yapmalarını istedi.

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2008 Tüm hakları saklıdır.