Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
Yaşlı Kadına Tek Operasyonla 3 Farklı Açık Kalp Ameliyatı Yapıldı
28 Mayıs 2008 Çarşamba 18:03
Malatya'da 66 yaşındaki bir kadına tek operasyonda 3 farklı açık kalp ameliyatı yapıldı.
Malatya'da 66 yaşındaki bir kadına tek operasyonda 3 farklı açık kalp ameliyatı yapıldı.

Daha önce Adana ve Kahramanmaraş'ta anjiyo olan fakat yüksek risk nedeniyle ameliyatı yapılamayan 66 yaşındaki Makbule Özöğretmen'e, Malatya Özel Gözde Hastanesi Kalp Merkezi'nde tek operasyonda 3 farklı açık kalp ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Doç. Dr. Ufuk Özergin başkanlığındaki kalp cerrahları tarafından hastanın bozuk olan her 2 kalp kapakçığı onarılırken, tıkalı olan 3 koroner damarına aynı seansta by-pass yapıldı.
 
Toplam 4 saat süren operasyon sonrası alındığı yoğun bakımda 2 gün kalan Makbule Özöğretmen'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ufuk Özergin, hastanın birkaç gün sonra taburcu edileceğini kaydetti.
 
Doç. Dr. Özergin, artık Malatya'da bu tür hastaların rahatlıkla ameliyat edilebilmesine olanak tanıyan teknolojik ve uzman hekim altyapısının bulunduğunu kaydetti.
Haber ile ilgili fotoğraflar

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2008 Tüm hakları saklıdır.