Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
Mağdur Avukatları, Duruşma Sonrası Gelişmeleri Açıkladı
12 Mayıs 2008 Pazartesi 18:49
Malatya'daki Zirve Yayınevi davasının 6. duruşması sonrasında mağdur avukatları Murat Dinçer ve Erdal Doğan, açıklama yaptı.
Malatya'daki Zirve Yayınevi davasının 6. duruşması sonrasında mağdur avukatları Murat Dinçer ve Erdal Doğan, açıklama yaptı.

Mağdur avukatlarından Murat Dinçer, "Emre G. kısmen ifade verdi, kısmen de susma hakkını kullandı. Mahkeme heyetinin bir kaç sorusunu yanıtladı. 'Taraf avukatlarının sorularını yanıtlamayacağım, susma hakkımı kullanacağım' dedi ve duruşma erken bitti. Emre G., daha önce gerek poliste verdiği ve gerekse de hazırlık soruşturmasında verdiği, gerekse de yer göstermede verdiği bilgileri bu sefer reddetti. Emre G., sıkıştığı noktalarda olayı hatırlamadığını söyledi ve travma geçirdiğini ve bu nedenle hatırlamadığını söyledi. Gelinen durumda sürpriz bir durum yok.
 
Biz müdahil tarafın avukatları olarak bu olayın perde arkasındaki kişilerin olduğuna inancımız sürüyor ve bunu araştırmaya devam ediyoruz. Henüz olumlu yada olumsuz bir sürprizle karşılaşmış değiliz. Sanıkların suçlama konusunda birbirlerine suç atımı var. Diğer 4 sanık, hemen hemen hepsi Emre G.'den korktukları ve çekindikleri için yaptıklarını söylüyorlar. Emre G. ise kendisinin diğerleri kadar etkili olduğunu ve kendisinin örgütün lideri olmadığını söylüyor ısrarla. Hatta kendisinin cinayet suçuna hiç katılmadığını, diğer arkadaşlarını cinayeti işlediğini söylüyor. Ama asıl olan orada olan biten değil, dışarıdaki bağlantıları veya bu suça iten iklimin sorgulanmasıdır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Mağdur avukatlarından Erdal Duyan ise, "Baştan beri söylediğimiz şey, olayın bu sanıklardan ibaret olmadığını ve bu sanıkların arkasındaki örgütsel yapıyı ve aynı zamanda o ırkçı iklimin de getirdiği örgütsel yapının nasıl oluşturulduğunu ve bu kişilerin perde arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkartmaktır. Hem hazırlık soruşturmaları gizli gidiyor, hem de hazırlık soruşturmasında örgütün ortaya çıkartılması çok güç. Biz bir anlamda iğne ile kuyu kazar bir haldeyiz.
 
Bu açıdan hazırlık soruşturmaları çok eksik gidiyor.
 
Hrant Dink davasında da, burada da şunu çok açık söylüyoruz; bu en azından bir terör örgütüdür. Ama yapı bir gladyonun parçasıdır. Bu yapı çok açık. Türkiye'de konuşulan bir gladyonun bir örgütüdür bu. Ama önemli olan buralara ulaşmak. Ama maalesef dosyalar da kapatılıyor" diye konuştu.
Haber ile ilgili fotoğraflar

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2008 Tüm hakları saklıdır.