Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
KAYISI FİYATI YÜKSELDİ, DÖVİZ GİRDİSİ ARTTI
02 Şubat 2008 Cumartesi 13:42
Malatya'dan yapılan kayısı ihracatı düşerken, döviz girdisinin arttığı, bunun da, kayısı fiyatının artmasından kaynaklandığı bildirildi.
Malatya'dan yapılan kayısı ihracatı düşerken, döviz girdisinin arttığı, bunun da, kayısı fiyatının artmasından kaynaklandığı bildirildi.
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Geyik'den alınan bilgiye göre, kuru kayısı ihracat dönemi olan 1 Ağustos 2007'den 31 Ocak 2008 tarihine kadar olan 6 aylık sürede 63 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılarak, karşılığında 165 milyon 581 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
Geçen yılın aynı döneminde ise 66 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, karşılığında ise 124 milyon 390 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
Bu arada, geçtiğimiz ocak ayında ise 9 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, karşılığında 26 milyon 511 bin dolar sağlanırken, geçen yılın ocak ayında ise 8 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, karşılığında 15 bin dolar döviz girdisi sağlandı.
2007 yılında bir ton kuru kayısı 2 bin 25 dolara ihraç edilirken, 2008 yılında bu rakamın 2 bin 979 dolara yükseldiğine dikkat çeken Yalçın Geyik, önümüzdeki günlerde kayısı fiyatının daha da artmasını beklediklerini kaydetti.
Haber ile ilgili fotoğraflar

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2009 Tüm hakları saklıdır. Designed by MS Ajans