|
|
| HULUSİ EFENDİ VAKFI'NDAN 55 BİN AŞURE İKRAMI |
| 18 Ocak 2008 Cuma 20:00 |
| Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Genel Merkezinin yer aldığı Malatya'nın Darende ilçesindede ve temsilciliklerinin bulunduğu 16 il dahil olmak üzere 34 il ve ilçe merkezinde aşure dağıtımı yaptı. |
|
Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, Genel Merkezinin yer aldığı Malatya'nın Darende ilçesindede ve temsilciliklerinin bulunduğu 16 il dahil olmak üzere 34 il ve ilçe merkezinde aşure dağıtımı yaptı. Aynı gün Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen ikramlarla 55 bin kişiye ulaşıldı.
Darende de dağıtımlar Merkez Çarşı Camii, Somuncu Baba Camii ve Ulu Camii de yapıldı. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu, insanlar arasındaki sevgi, hoşgörü ve barış duygularını pekiştirmek amacıyla ayrım yapmaksızın gerçekleştirdikleri bu faaliyetin, bu günlerde daha büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Bu davranışlarının herkese örnek olmasını uman Palakoğlu, "Gönüllerdeki sevgi tomurcuklarını yeşertebilmek için bu güzel geleneğimize gelecekte de sahip çıkmayı arzu ediyoruz." dedi.
Bu vesileyle Müslümanların Muharrem ayını tüm vakıf çalışan ve gönüllüleri adına kutlayan Palakoğlu, birçok Peygamberin hayatında önemli ve olumlu olayların olduğu 'Aşure Günü'nün ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.
Aşure dağıtımının yapıldığı il ve ilçe merkezleri şöyle belirtildi:
İstanbul, Ankara (Merkez - Sincan), İzmir, Amasya, K.Maraş (Merkez - Elbistan-Karaelbistan), Darende, Karabük (Merkez - Safranbolu - Yenice - Eskipazar), G. Antep, Bolu (Gerede), İzmit (Gölcük), Bursa (Merkez - İnegöl), Konya (Merkez - Karapınar), Kayseri, Malatya, Mersin, Osmaniye, İskenderun (Payas), Samsun, Sivas, Tokat, Zonguldak (Merkez - Çaycuma), Aydın (Nazilli), Sinop (Türkeli), Bartın.
|
| Haber ile ilgili fotoğraflar |
|
|
|
|
|