Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
TSO ÇÖZÜM İSTİYOR
12 Ocak 2012 Perşembe 17:23
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, " Vagon Onarım Fabrikası konusu, biran önce neticeye kavuşması lazımdır" dedi.

MALATYA (İHA) - Geçen hafta Çin heyetinin, Malatya'da 23 yıldır atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yapmasını İHA'ya değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,"Malatya'nın gündemini, siyasilerin gündemini, sivil toplum örgütlerinin gündemini bir anlamda meşgul eden konudur. Biran önce neticeye kavuşması lazımdır. Gönül arzu eder ki, belli bir mesafeye ulaştıktan sonra kamuoyuna bilgilendirme yapılmalıdır. Kurumlar olarak, ortada birşey yok iken, belki basının da bunda payı var, haklı olarak Malatya'nın beklentisini sürekli gündeme getiriyorlar. Şu ana kadar bir netice alamadık. İnşallah bu son gelen Çinlilerin ziyareti ve heyetlerinin konuya daha ciddi olduklarını gördük. Umurız ki, burada bir netice alırız. Bu anlamda vilayetimizin ve sayın valimizin ciddi gayretleri var. Özelleştirme İdaresi'ne ait olan Vagon Fabrikası, bir şekliyle Malatya ve Türkiye ekonomisine kazandırılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Erkoç, "Türkiye'nin 2023 hedefine baktığımızda, tren yoluyla ilgili ciddi projler var. Türkiye'nin şu anda 20 bin vagonu var. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu vagon sayısı 100 bin'in üzerindedir. Demek ki, 80 bin tane açığımız var. Bu cari açığı Türkiye'den karşılarsak, hem Malatya, hem de Türkiye ekonomisi açısından iyi olacaktır. Vagon Onarım Fabrikası'nın ciddi bir kat değer üretilmiş olur " dedi.


EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2009 Tüm hakları saklıdır. Designed by MS Ajans