Ana Sayfa
Gündem
Sağlık
Yaşam
Vefat
Politika
Ekonomi
Polis & Adliye
Eğitim
Spor
Kültür & Sanat
Sektör
Ana Sayfa Burçlar Sizden Gelenler Sinema Kayısı Borsası Nöbetçi Eczaneler
VAGON ONARIM FABRİKASI'NIN SON DURUMU
11 Ocak 2012 Çarşamba 17:20
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Vagon Onarım Fabrikasıyla ilgili Çinlilerle yapılan temastan iyi sonuç beklediklerini bildirdi.

MALATYA (İHA) - Saran, Çinli firmanın gerekli incelemeleri yaptığını, şuan firmadan gelecek teklifi beklediklerini kaydederek, "Çinlilerle ciddi bir temas kurduk. Genel olarak alakalarının olduğunu biliyorduk. Malatya'ya davet ettiğimiz firma dünyanın en büyük ve en çok vagon üreten firma. Malatya'ya geldiler ve gerekli incelemeleri yaptılar. Biz şuan tekliflerini bekliyoruz. Oranın ortak bir yatırım olarak hem Malatyalı girişimcilerimizin içinde bulunacağı kısmen de İl Özel İdaresi'nin bir payının bulunacağı girişim halinde ekonomiye kazandırılması için çalışıyoruz. Temaslarımızın iyi sonuç vereceği beklentisi içindeyiz" dedi.

Vagon Onarım Fabrikası'nın kuruluş amacına uygun olarak kullanılması için çalıştıklarını belirten Vali Saran, " Her şey nasip işi. Biz burası atıl vaziyette kalmasın, değerlendirilsin ve ekonomimize katkı sağlasın düşüncesindeyiz. Tabi ki Türkiye'de özel sektörün vagon üretimi konusunda tecrübesi yok. Tamamen kamu sermayesiyle ve kamu organizasyonu içerisinde yer alan şirketler tarafından şimdiye kadar vagon üretimi ve onarımı gerçekleştirildi. İlk defa özel sektörün vagon üretiminde söz sahibi olmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Öylesine büyük bir kapalı alanın kuruluş amacına uygun kullanılması için çalışıyoruz. Umarız ki bundan iyi bir sonuç çıkar" diye konuştu.

 


EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Yazdır Yorum Ekle Tavsiye Et

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Sitene Ekle - İletişim
Copyright © 2007-2009 Tüm hakları saklıdır. Designed by MS Ajans