MALATYA (İHA) -
Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası'nın Sanayi Sitesi'ndeki binasında yapılan seminere aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Evren ile KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, ile çok sayıda esnaf katıldı.
Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Evren, artık sanayi sitesindeki esnafların toplantılar için merkezde bulunan salona gelmelerine gerek kalmadığını oda olarak yine bir salonu düzenlediklerini ve gerek duyulduğunda esnafların bilgilendirilmesi için toplantıların sanayi sitesinde yapılacağını ifade etti.
Evren, Kredi Kefalet Kooperatifi olarak esnafa kredi verdiklerini ancak, KOSGEB'inde önemli destek ve kredilerinin bulunduğunu, esnafların bu konuda bilgilendirilmeleri için böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.
KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, "Esnaf ve sanatkarlara, hizmet gruplarına girişimcilere çok ciddi destekler veriyoruz. Yeni dönemdeki desteklerin Malatya'daki esnaf ve sanatkarlara ulaştırılması konusunda bu tür toplantılara önem veriyoruz. Yeni dönemde desteklerin tabana yayılması ve esnafların rekabet düzeylerinin arttırılması, ekonomik darboğazdan çıkması ve katma değeri yüksek üretim ve istihdam sağlanmasına ciddi destekler sağlanacak" dedi.
Seki, esnaflardan KOSGEB veri tabanlarını güncellemelerini isteyerek, mevcut desteklerden yararlanmaları konusunda bilgiler verdi.